Badania do celów sanitarno-epidemiologicznych mają na celu wykluczenie (bądź wykrycie) schorzeń stanowiących przeciwwskazanie do pracy w kontakcie z żywnością (zwłaszcza choroby biegunkowe, nosicielstwo salmonellozy) lub schorzeń przenoszonych drogą kropelkową (zwłaszcza gruźlica) u osób, których charakter pracy wymaga stałego, lub częstego kontaktu z ludnością (np.: służba zdrowia, oświata, hotelarstwo, gastronomia). Pracownicy zatrudnieni na tych stanowiskach pracy muszą posiadać aktualne orzeczenie o braku przeciwwskazań do wykonywania takiej pracy.
Badania do celów sanitarno-epidemiologicznych wskazane są dla następujących grup zawodowych : nauczycieli, pracowników branży spożywczej i gastronomicznej, medycznej, uczniów szkół oraz studentów szkół wyższych kształcących się w tożsamych branżach.
Masz pytania? Zadzwoń do nas!
Z chęcią pomożemy!
Tel: 516 221 110